Točená buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

1.těsto:
25 dkg hladké mouky
1 žloutek
7,5 dkg cukru
6 dkg oleje
sůl
citronová kůra
1 dkg droždí
100 ml mléka
50 ml smetany 33%
2.těsto:
15 dkg hladké mouky
kakao (méně mouky)
6,5 dkg cukru
5 dkg oleje
sůl
1 dkg droždí
100 ml mléka
50 ml smetany 33%

Postup přípravy receptu

  1. První těsto uděláme tak, že smícháme všechny sypké věci dohromady a poté přidáváte tekuté. U druhého těsta uděláme stejný postup.

  2. Po vypracování těst si obě necháte vykynout (každé v jiné míse) asi 1-2 hodiny. Poté si každé těsto rozdělíte na půl a vyválíte stejně velké placky.

  3. Jednu tmavou si položíte na světlou a motáte jako závin nebo roládu a s těmi zbylými těsty uděláte totéž.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!