Točená buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1.těsto:
- 25 dkg hladké mouky
- 1 žloutek
- 7,5 dkg cukru
- 6 dkg oleje
- sůl
- citronová kůra
- 1 dkg droždí
- 100 ml mléka
- 50 ml smetany 33%
- 2.těsto:
- 15 dkg hladké mouky
- kakao (méně mouky)
- 6,5 dkg cukru
- 5 dkg oleje
- sůl
- 1 dkg droždí
- 100 ml mléka
- 50 ml smetany 33%
Postup Točená buchta
Postup přípravy receptu
-
První těsto uděláme tak, že smícháme všechny sypké věci dohromady a poté přidáváte tekuté. U druhého těsta uděláme stejný postup.
Po vypracování těst si obě necháte vykynout (každé v jiné míse) asi 1-2 hodiny. Poté si každé těsto rozdělíte na půl a vyválíte stejně velké placky.
Jednu tmavou si položíte na světlou a motáte jako závin nebo roládu a s těmi zbylými těsty uděláte totéž.