Toast s medovou hruškou, žervé a ořechy
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 2 plátky tmavého toastového chleba
- 1 velká hruška
- žervé
- 1 lžíce medu
- přepuštěné máslo (České Ghíčko)
- vlašské ořechy
- brusinky
Postup Toast s medovou hruškou, žervé a ořechy
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme na plátky nakrájenou hrušku. Chvilku opékáme a pak vmícháme lžíci medu.
Med necháme jemně zkaramelizovat a vše důkladně promícháme, aby se hruška v medu hezky obalila.
Plátky chleba opečeme v topinkovači a každý plátek namažeme vrstvou žervé. Na chleba položíme orestovanou hrušku.
Před podáváním posypeme nasekanými vlašskými ořechy a brusinkami.