Toast s medovou hruškou, žervé a ořechy

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 plátky tmavého toastového chleba
1 velká hruška
žervé
1 lžíce medu
přepuštěné máslo (České Ghíčko)
vlašské ořechy
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme na plátky nakrájenou hrušku. Chvilku opékáme a pak vmícháme lžíci medu.

  2. Med necháme jemně zkaramelizovat a vše důkladně promícháme, aby se hruška v medu hezky obalila.

  3. Plátky chleba opečeme v topinkovači a každý plátek namažeme vrstvou žervé. Na chleba položíme orestovanou hrušku.

  4. Před podáváním posypeme nasekanými vlašskými ořechy a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!