Tilapie s thajskou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 filet Tilapie nilské
Solamyl na obalení ryby
olej na smažení
sůl
2 stonky lahůdkové cibulky
2-3 stroužky česneku
cca 2 cm čerstvého zázvoru
lžíce sojové omáčky
lžička citronové šťávy
lžička cukru
koření chilli (papričky na posypání filetu v hotovém stavu nemusí být).

Postup přípravy receptu

  1. Filety si osolíme a obalíme v solamylu.

  2. V rozehřátém oleji opékáme z obou stran, z každé asi 3 minuty, vyjmeme a uchováváme horké mezi dvěma talíři.

  3. V téže pánvi zprudka opečeme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, utřený zázvor a na plátky nakrájený česnek.

  4. Přidáme sojovou omáčku, cukr a citronovou šťávu a necháme mírně-už na staženém ohni probublat. Touto omáčkou přelejeme filet na talíři.

  5. Podáváme s čímkoliv, co máme rádi, výborný je bramborový salát bez majonézy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!