Tilapie s thajskou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 1 filet Tilapie nilské
- Solamyl na obalení ryby
- olej na smažení
- sůl
- 2 stonky lahůdkové cibulky
- 2-3 stroužky česneku
- cca 2 cm čerstvého zázvoru
- lžíce sojové omáčky
- lžička citronové šťávy
- lžička cukru
- koření chilli (papričky na posypání filetu v hotovém stavu nemusí být).
Postup Tilapie s thajskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Filety si osolíme a obalíme v solamylu.
V rozehřátém oleji opékáme z obou stran, z každé asi 3 minuty, vyjmeme a uchováváme horké mezi dvěma talíři.
V téže pánvi zprudka opečeme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, utřený zázvor a na plátky nakrájený česnek.
Přidáme sojovou omáčku, cukr a citronovou šťávu a necháme mírně-už na staženém ohni probublat. Touto omáčkou přelejeme filet na talíři.
Podáváme s čímkoliv, co máme rádi, výborný je bramborový salát bez majonézy.