Thajská polévka s kokosovým mlékem Tom Yum Goong
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 l vývaru
- kousek galangalu nebo zázvoru (velikosti palce)
- 15 dkg hlívy
- krevety (alespoň 3 větší na porci)
- thajské chilli papričky podle chuti
- chilli pasta
- 2 lžíce rybí omáčky (popř. ústřicové)
- 4 stonky jarní cibulky
- šťáva z 1 limetky
- 4–6 zralých menších rajčat
- 1 dcl kokosového mléka
- rýžové nudle
- citron
- pepř
- sůl
Postup Thajská polévka s kokosovým mlékem Tom Yum Goong
Postup přípravy receptu
-
Do vývaru dáme zázvor, hlívu, citron,listy petržele. Vaříme. Po 10 minutách přidáme chilli papriky, jarní cibulku, chilli pastu. Vaříme a po 10 minutách přidáme oloupaná rajčata, kokosové mléko, šťávu z limetky a rybí omáčku.
Nakonec přidáme krevety, nenechte je tam dlouho, protože by byly jak guma. Podává se z rýžovými nudlemi, které uvaříte dle návodu.