Těstoviny se žampiony (bez tuku)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g vařených těstovin
300 g čerstvých žampionů
100 g pórku
1 jarní cibulka
1 dl vývaru
2 lžíce 12 % zakysané smetany
hrst nasekané petrželové natě kudrnky a pažitky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Nasucho je osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Často mícháme, aby se žampiony nepřichytily k pánvi. Když mají žampiony lehce nazlátlou barvu, přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku a pórek a restujeme ještě cca 5 minut.

  2. Podlijeme vývarem, přidáme zakysanou smetanu a povaříme.

  3. Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nasekané bylinky, dochutíme solí a prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!