Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g čerstvého špenátu
- 3 polévkové lžíce čerstvého smetanového sýru
- 100 g šunky
- hrst nakrájených žampionů
- 2 jarní cibulky (bílé části)
- 2 velké stroužky česneku
- 4 polévkové lžíce smetany na vaření
- olivový olej
- sůl
Postup Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulky nakrájíme na jemno, šunku na proužky a žampiony na plátky. Česnek posekáme na jemno.
Na olivovém oleji nejprve krátce orestujeme cibulky, přidáme žampiony (aby nám neztmavly, můžeme zakápnout citronovou šťávou), lehce osolíme, orestujeme a přidáme šunku. Cca 3 minuty promícháváme a opékáme. Přihodíme česnek a špenát a necháme zavadnout. Vlijeme smetanu a vmícháme sýr, který necháme zcela rozpustit. Již dále nevaříme.