Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g čerstvého špenátu
3 polévkové lžíce čerstvého smetanového sýru
100 g šunky
hrst nakrájených žampionů
2 jarní cibulky (bílé části)
2 velké stroužky česneku
4 polévkové lžíce smetany na vaření
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulky nakrájíme na jemno, šunku na proužky a žampiony na plátky. Česnek posekáme na jemno.

  2. Na olivovém oleji nejprve krátce orestujeme cibulky, přidáme žampiony (aby nám neztmavly, můžeme zakápnout citronovou šťávou), lehce osolíme, orestujeme a přidáme šunku. Cca 3 minuty promícháváme a opékáme. Přihodíme česnek a špenát a necháme zavadnout. Vlijeme smetanu a vmícháme sýr, který necháme zcela rozpustit. Již dále nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!