Zapékané brambory se slaninou a sýrem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 kg brambor
- olej na vymazání plechu
- olivový olej
- bylinková sůl
- cca 20 dkg anglické slaniny
- 20 dkg strouhaného sýra (nejlépe Eidam)
Postup Zapékané brambory se slaninou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Brambory opereme a uvaříme ve slupce.
Vysypeme na vymaštěný plech a pomačkáme šťouchadlem - takovým tím vlnkovatým. Osolíme bylinkovou solí (nebo obyčejnou solí) a okořeníme provensálskou směsí. Pokapeme olivovým olejem. (Nejlépe je, nakapat ho na mašlovačku a tou zlehka brambory poťukávat.)
Dáme do trouby na cca 200°C péct.
Když začnou růžovět, posypeme je anglickou slaninou, nakrájenou na nudličky a strouhaným sýrem a zprudka zapečeme, až sýr začne zlátnout. Lze podávat se salátem - okurkovým, rajčatovým, hlávkovým.