Těstovina caccavella s kuřecím masem, ořechovým pestem a hrachovým pyré
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 těstoviny caccavella
- 2 kuřecí prsa
- 1 šalotka
- 1 menší mrkev + na ozdobu
- 1-2 stroužky česneku
- 2 lžíce ořechového pesta
- 2 lžíce pokrájených sušených rajčat
- 1 kostka domácího mraženého demi glace
- (velmi silný vývar,který po vychladnutí želíruje)
- nebo gelový bujon
- 100 ml Panna da Cucina (smetana na vaření)
- 300 g mraženého hrášku
- olivový olej
- pepř
Postup Těstovina caccavella s kuřecím masem, ořechovým pestem a hrachovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, šalotku na drobno, mrkev na tenké hranolky a česnek utřeme.
Do větší nádoby dáme vařit osolenou vodu, Jakmile vaří, vložíme těstoviny, má se vařit 16 minut (já vařila jen 14).
Na pánev dáme olivový olej, šalotku a smažíme do sklovita, pak přidáme maso, pepř, sůl a restujeme dokud není maso měkké (trvá to jen chvilku) přidáme demi glace a 4 lžíce vody z těstovin, 50 ml Panna de Cuciny, 100 g hrášku, nakrájenou mrkev, česnek, ořechové pesto, sušená rajčata a restujeme ještě chvíli. než nám změkne mrkev.
Do menšího kastrolku dáme vařit zbytek hrášku (pár kuliček si dáme bokem na ozdobu) se solí a pepřem. Vody jen trochu, spíš je potřeba to hlídat a když tak přidávat. Po částečném změknutí tyčovým mixerem rozmixujeme, přidáme zbytek Panna de Cucuny, dochutíme podle potřeby a krátce ještě provaříme.
Těstovinu naplníme směsí, přidám pyré a dozdobíme mrkví a hráškem.