Těstovina caccavella s kuřecím masem, ořechovým pestem a hrachovým pyré

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 těstoviny caccavella
2 kuřecí prsa
1 šalotka
1 menší mrkev + na ozdobu
1-2 stroužky česneku
2 lžíce ořechového pesta
2 lžíce pokrájených sušených rajčat
1 kostka domácího mraženého demi glace
(velmi silný vývar,který po vychladnutí želíruje)
nebo gelový bujon
100 ml Panna da Cucina (smetana na vaření)
300 g mraženého hrášku
olivový olej
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, šalotku na drobno, mrkev na tenké hranolky a česnek utřeme.

  2. Do větší nádoby dáme vařit osolenou vodu, Jakmile vaří, vložíme těstoviny, má se vařit 16 minut (já vařila jen 14).

  3. Na pánev dáme olivový olej, šalotku a smažíme do sklovita, pak přidáme maso, pepř, sůl a restujeme dokud není maso měkké (trvá to jen chvilku) přidáme demi glace a 4 lžíce vody z těstovin, 50 ml Panna de Cuciny, 100 g hrášku, nakrájenou mrkev, česnek, ořechové pesto, sušená rajčata a restujeme ještě chvíli. než nám změkne mrkev.

  4. Do menšího kastrolku dáme vařit zbytek hrášku (pár kuliček si dáme bokem na ozdobu) se solí a pepřem. Vody jen trochu, spíš je potřeba to hlídat a když tak přidávat. Po částečném změknutí tyčovým mixerem rozmixujeme, přidáme zbytek Panna de Cucuny, dochutíme podle potřeby a krátce ještě provaříme.

  5. Těstovinu naplníme směsí, přidám pyré a dozdobíme mrkví a hráškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!