Zmrzlina ze sebrané pěny při vaření džemu
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na 250 ml sebrané pěny při vaření džemu:
- 1 kysaná smetana (180 ml)
- můžeme přidat i 1 ušlehanou šlehačku ale nemusí být
Postup Zmrzlina ze sebrané pěny při vaření džemu
Postup přípravy receptu
-
Sebranou pěnu (může být ještě teplá) promícháme s kysanou smetanou, případně přidáme ušlehanou šlehačku (pro větší množství). Nalijeme do vhodné nádobky a uložíme do mrazáku.
Je dobré jí alespoň 2x během 2 hodin vidličkou promíchat. Pokud to neuděláme, příliš to nevadí, ale ve zmrzlině se utvoří ostré ledové krystalky, někomu nepříjemné na jazyku.
Promíchaná zmrzlina během mražení je pěkně hladká. Před podáváním je dobré jí nechat chvíli při běžné teplotě povolit.