Telecí s rajčaty a bylinkami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g telecího masa
- sůl
- pepř
- uzená paprika
- snítky čerstvého tymiánu, rozmarýnu a pár lístků šalvěje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 150 ml červeného vína
- olej
- zelená část jarní cibulky
Postup Telecí s rajčaty a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a opepříme. Rozehřejeme lžíci oleje a maso prudce orestujeme. Pak maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce přilijeme lžíci oleje a zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přisypeme uzenou papriku, zalijeme vínem, přidáme plechovku rajčat a chvilku povaříme. Do hrnce pak vrátíme maso, podlijeme ho, osolíme a přihodíme bylinky svázané do svazečku. Maso na mírnějším ohni dusíme pod pokličkou doměkka.
Z měkkého masa odstraníme svazeček bylinek, je-li třeba, dosolíme a dochutíme pepřem. Porce masa na talíři posypeme nakrájenou natí cibulky. Podáváme s rýží nebo šťouchanými brambory.