Pizza Čtyři druhy sýrů
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 5 g cukru
- 1/4 kostky droždí
- kávová lžička soli
- 30 ml olivové oleje
- 220 ml vody
- Na pizzu:
- drcená rajčata
- 2 stroužky česneku
- oregano
- špetka soli
- eidam
- Niva
- Hermelín
- mozzarella
Postup Pizza Čtyři druhy sýrů
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si udělám kvásek z droždí, cukru a teplé vody. Smíchám mouku se solí, olejem, přidám kvásek a vodu. Udělám těsto, které nechám půl hodiny kynout.
Mezitím smíchám drcená rajčata s prolisovaným česnekem a špetkou soli.
Nivu a Hermelín nakrájím na plátky nebo kostky. Eidam a mozzarelu nastrouhám na jemno nebo 'natrhám' pro lepší efekt (když se pak sýr rozpustí vypadá skvěle).
Vykynuté těsto si dám do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech.
Namažu ho rajčatovou směsí, posypu eidamem, pokladu kousky Nivy a Hermelínu a nakonec posypu mozzarelou a oreganem.
Sýrovou pizzu dám péct do vyhřáté trouby na 220°C na asi 15 minut.