Pizza Čtyři druhy sýrů

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
5 g cukru
1/4 kostky droždí
kávová lžička soli
30 ml olivové oleje
220 ml vody
Na pizzu:
drcená rajčata
2 stroužky česneku
oregano
špetka soli
eidam
Niva
Hermelín
mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si udělám kvásek z droždí, cukru a teplé vody. Smíchám mouku se solí, olejem, přidám kvásek a vodu. Udělám těsto, které nechám půl hodiny kynout.

  2. Mezitím smíchám drcená rajčata s prolisovaným česnekem a špetkou soli.

  3. Nivu a Hermelín nakrájím na plátky nebo kostky. Eidam a mozzarelu nastrouhám na jemno nebo 'natrhám' pro lepší efekt (když se pak sýr rozpustí vypadá skvěle).

  4. Vykynuté těsto si dám do dvou vymazaných forem na pizzu nebo na plech.

  5. Namažu ho rajčatovou směsí, posypu eidamem, pokladu kousky Nivy a Hermelínu a nakonec posypu mozzarelou a oreganem.

  6. Sýrovou pizzu dám péct do vyhřáté trouby na 220°C na asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!