Telecí s hořčicovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g telecí kýta (nebo plec)
100 g slaniny
2 PL dijonské hořčice
1/4 celeru
1 jablko
4 šalotky
čerstvý rozmarýn (určitě by se hodila i šalvěj)
200 ml bílého suchého vína
100 ml smetany na vaření
trochu másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso si pokrájíme na kousky, osolíme a opepříme.

  2. V pekáčku si orestujeme slaninu, přidáme kousek másla, pokrájené šalotky a ještě necháme zesklovatět. Vložíme maso, opečeme jej z obou stran, přidáme hořčici, na kostičky nakrájený celer a jablko zbavené slupky, rozmarýn a podlijeme vínem. Necháme tak z poloviny odpařit a přilijeme trochu vody nebo vývaru.Přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby na 200°C na cca 45 minut. Podle potřeby podléváme a maso otáčíme.

  3. Pokud je maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku nalijeme smetanu. Provaříme a rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já rozmixovala jen částečně. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!