Telecí s hořčicovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g telecí kýta (nebo plec)
- 100 g slaniny
- 2 PL dijonské hořčice
- 1/4 celeru
- 1 jablko
- 4 šalotky
- čerstvý rozmarýn (určitě by se hodila i šalvěj)
- 200 ml bílého suchého vína
- 100 ml smetany na vaření
- trochu másla
- sůl
- pepř
Postup Telecí s hořčicovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso si pokrájíme na kousky, osolíme a opepříme.
V pekáčku si orestujeme slaninu, přidáme kousek másla, pokrájené šalotky a ještě necháme zesklovatět. Vložíme maso, opečeme jej z obou stran, přidáme hořčici, na kostičky nakrájený celer a jablko zbavené slupky, rozmarýn a podlijeme vínem. Necháme tak z poloviny odpařit a přilijeme trochu vody nebo vývaru.Přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby na 200°C na cca 45 minut. Podle potřeby podléváme a maso otáčíme.
Pokud je maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku nalijeme smetanu. Provaříme a rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já rozmixovala jen částečně. Dochutíme solí a pepřem.