Telecí líčka v ovocné marinádě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g telecích líček
- 2 lžíce oleje
- 1 kostka zeleninového bujónu
- slabá lžička Solamylu rozmíchaná v troše studené vody
- silnější plátek másla
- sůl na dochucení
- Na marinádu budeme potřebovat:
- 330 ml piva Frisco s brusinkovou příchutí
- 50 g kořene zázvoru (1/2 prolisujeme, 1/2 nakrájíme na úzké nudličky)
- 3 velké prolisované stroužky česneku
- 4 lžíce Worcesteru
- 3 lžíce sojové sladké omáčky
- 4 lžíce sušených brusinek
- 2 lžíce kuliček červeného pepře
Postup Telecí líčka v ovocné marinádě
Postup přípravy receptu
-
Líčka opláchneme a osušíme. Pokud je potřeba, ještě je dočistíme, případně překrojíme a malinko paličkou na maso naklepeme.
Do hlubší uzavíratelné nádoby dáme suroviny na marinádu a vidličkou dobře prošleháme. Přidáme připravené maso, uzavřeme víkem a nejlépe přes noc dáme do lednice marinovat.
Do hrnce na rozehřátý olej dáme ze všech stran zatáhnout z marinády osušené maso. Podlijeme marinádou, rozdrobíme bujón a slabým varem dusíme doměkka. Pokud budeme připravovat v papiňáku, od natlakování hrnce dusíme 30 minut.
Měkké maso vyndáme stranou a uchováme v teple. Šťávu zahustíme solamylovou záklechtkou, přidáme máslo na zjemnění a ještě 2 minuty necháme provařit. Podle potřeby dochutíme solí a podáváme s rýží. Podle toho, jak jsou líčka na výšku silná můžeme servírovat nakrájená na plátky, nebo v celých kouscích.