Tatarák z lososa

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g lososa čerstvého nebo chlazeného (ne mraženého!)
300 g salátové okurky
1 limetka
1 lžička dijonské horčice
2 pl panenského olivového oleje
mleté černé koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z lososa stiahneme kožu a nakrájame ho na drobné kocky, uhorku ošúpeme, rozpolíme po dĺžke a vyberieme prostriedok s jadrami (vyhodíme). Pokrájame nadrobno a spolu s lososom dáme do nekovovej (keramickej alebo sklenenej) misy.

  2. Pridáme šťavu z limetky, olej, horčicu, osolíme, okoreníme a premiešame. Dáme na polhodinku do chladničky. Počas chladenia 2-3 krát premiešame. Tatarák má byť matný. Podávame s kolieskami uhorky a s hriankou alebo čerstvou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!