Tartar z červené řepy s medovo-avokádovým dipem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 100 g červené řepy (kterou jsme vcelku zabalenou v alobalu upekli doměkka v troubě)
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 15 g vlašských ořechů
- 2 lžičky olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Dip:
- 40 g vyzrálého avokáda
- 1 lžička medu
- 20 g smetany
Postup Tartar z červené řepy s medovo-avokádovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu nakrájíme na opravdu drobné kostičky. Ořechy nasekáme na jemno. Římský kmín rozdrtíme na jemno v hmoždíři. V misce smícháme řepu, ořechy, římský kmín a olej, lehce dosolíme a ochutíme pepřem. Vyzrálé avokádo rozmačkáme s medem dohladka a promícháme se smetanou.