Slezský salát
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 brambory
- 1 menší cibule
- sterilizovaný celer
- nebo půl bulvy čerstvého celeru
- 3-4 beraní rohy
- (pokud použijeme čerstvý celer, budeme potřebovat lák z beraních rohů, popřípadě z okurek)
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Slezský salát
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme. Celer očistíme a uvaříme v láku z beraních rohů a okurek, nebo můžeme použít sterilizovaný celer a lák z něj.
Brambory nakrájíme na půlkolečka, nebo kolečka, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme na kostičky nakrájený uvařený celer, 2-3 kusy nadrobno nakrájených beraních rohů, můžeme přidat pažitku, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a promícháme.
Necháme v lednici uležet nejlépe přes noc.