Rajčatový tartar (tataráček) na dva způsoby
Recepty, PředkrmySuroviny
- První varianta s avokádem:
- 2 větší masitá rajčata (mohou být i jiná, z nich vyberte semeníky, jinak by byl tartar příliš vodnatý)
- 1/2 avokáda
- 1 jarní cibulka (bílá část)
- 2 - 3 filátka ančoviček
- trochu čerstvé bazalky (lístky)
- pepř
- sůl
- pár kapek olivového oleje
- Druhá varianta se sušenými rajčaty a kapary:
- 2 větší masitá rajčata
- 4-5 sušených rajčat naložených v oleji s česnekem a bylinkami
- 1 KL posekaných kaparů
- 1 jarní cibulka (bílá část)
- trochu čerstvé bazalky (lístky)
- špetka drceného chilli nebo kousek na jemno posekané feferonky
- pepř
- sůl
- pár kapek olivového oleje
- na potření bagetky ještě troška bazalkového pesta
Postup Rajčatový tartar (tataráček) na dva způsoby
Postup přípravy receptu
-
1. Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky najemno. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme. Podáváme na opečené bagetce nejlépe vychlazené.
2. Stejně jako u předchozího receptu nakrájíme rajčata na kostičky, sušená rajčata, jarní cibulku, bazalku a kapary najemno posekáme. Promícháme, opepříme, dosolíme a zakápneme olivovým olejem. Vychlazené podáváme na opečené bagetce potřené bazalkovým pestem nebo bez, to nechám na vás.