Kuře na česneku se skořicí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 750 g brambor
- 10 stroužků česneku
- 2 cibule
- 125 g másla
- 1 hrnek rajčatového pyré
- 1,5 (až 2) lžičky mleté skořice
- sůl
- 300 ml zeleninového vývaru
Postup Kuře na česneku se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Kurča naporcujeme, osolíme a posypeme škoricou.
Zemiaky očistíme a narežeme na plátky. Spolu s narezanou cibuľou (plátky, mesiačiky, podľa chuti) dáme do trochou masla vymasteného pekáča.
Navrch poukladáme porcie kurčaťa, posypeme nasekaným cesnakom, obložíme zvyšným maslom. Podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 min.
Pyré rozmiešame s trochou vody a zmesou zalejeme kurča. Vložíme zakryté späť do rúry a dopečieme. Pred koncom odkryjeme a necháme zapiecť dozlata.