Kuře na česneku se skořicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
750 g brambor
10 stroužků česneku
2 cibule
125 g másla
1 hrnek rajčatového pyré
1,5 (až 2) lžičky mleté skořice
sůl
300 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Kurča naporcujeme, osolíme a posypeme škoricou.

  2. Zemiaky očistíme a narežeme na plátky. Spolu s narezanou cibuľou (plátky, mesiačiky, podľa chuti) dáme do trochou masla vymasteného pekáča.

  3. Navrch poukladáme porcie kurčaťa, posypeme nasekaným cesnakom, obložíme zvyšným maslom. Podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 min.

  4. Pyré rozmiešame s trochou vody a zmesou zalejeme kurča. Vložíme zakryté späť do rúry a dopečieme. Pred koncom odkryjeme a necháme zapiecť dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!