Tarhoňové ''rizoto'

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 sáčku tarhoni
kuřecí prsa
špenát
medvědí česnek
sušený česnek
smetana ke šlehání
kuřecí vývar
olej

Postup přípravy receptu

  1. Tarhoňu zlehka orestujeme - až jsou kuličky bílé až světle hnědé. Poté zalijeme vývarem a zlehka vaříme. Vývaru dáme radši míň a postupně přiléváme dle potřeby, dokud tarhoňa nezměkne. Je potřeba ji občas promíchat, ke konci už s vývarem opatrně, at se všechna voda vyvaří.

  2. Do hotové tarhoni přidáme orestovaná kuřecí prsa (já měla pečené stehno z předchozího dne), špenát, smetanu, česnek i ten medvědí - podle chuti a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!