Taková polévečka s hlívou a droždím

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 větší mrkve
pórek
kedlubna
brokolice i s košťálama
2 brambory
hlíva ústřičná-čím více, tím lépe
3 stroužky česneku
1 zeleninová kostka,
1 lžíce Vegety
1 sáček sušeného droždí
sůl
instantní světlá jíška Knoor(kdo jí nemá rád, udělá si na másle+hladké mouky svou)
máslo
hrst pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a pórek si nakrájíme na polokolečka, kedlubnu, brambory a brokolici na malé kousky, hlívu na proužky, česnek na plátky.

  2. Do hrnce si dáme kousek másla, na něj česnek, pak nasypeme droždí které necháme vzkypět a na něj vysypeme veškeré pokrájené suroviny, promícháme, zalijeme vodou do které dáme zeleninovou kostku a přivedeme k varu.

  3. Když se polévka vaří, ochutíme Vegetou, pak solí, pokud bude třeba (pozor!-zeleninová kostka je slaná a Vegeta také), zahustíme světlou jíškou, vypneme jí a posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!