Taková polévečka s hlívou a droždím
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 2 větší mrkve
- pórek
- kedlubna
- brokolice i s košťálama
- 2 brambory
- hlíva ústřičná-čím více, tím lépe
- 3 stroužky česneku
- 1 zeleninová kostka,
- 1 lžíce Vegety
- 1 sáček sušeného droždí
- sůl
- instantní světlá jíška Knoor(kdo jí nemá rád, udělá si na másle+hladké mouky svou)
- máslo
- hrst pažitky
Postup Taková polévečka s hlívou a droždím
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a pórek si nakrájíme na polokolečka, kedlubnu, brambory a brokolici na malé kousky, hlívu na proužky, česnek na plátky.
Do hrnce si dáme kousek másla, na něj česnek, pak nasypeme droždí které necháme vzkypět a na něj vysypeme veškeré pokrájené suroviny, promícháme, zalijeme vodou do které dáme zeleninovou kostku a přivedeme k varu.
Když se polévka vaří, ochutíme Vegetou, pak solí, pokud bude třeba (pozor!-zeleninová kostka je slaná a Vegeta také), zahustíme světlou jíškou, vypneme jí a posypeme pažitkou.