Sytá uzená polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg uzených žeber
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- menší cibule (ve slupce)
- 1 bobkový list
- 3 nová koření
- sůl
- pepř
- 3 hrsti krup
- 1 hrst sušených hub
- 4 brambory
- 4 stroužky česneku
Postup Sytá uzená polévka
Postup přípravy receptu
-
Do studené vody dáme vařit žebra spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí, kořením a solí - vařila jsem v tlakovém hrnci asi hodinku.
Mezi tím jsem si propláchla kroupy, přidala sušené houby a dala do dostatečného množství osolené vody vařit.
Když je uzené maso měkké, přecedíme vývar do jiného hrnce.
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme do vývaru a uvaříme do měkka.
Zeleninu a vařené uzené maso nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru, stejně tak i vařené kroupy a houby.
Dochutíme drceným česnekem, podle potřeby solí i pepřem.