Sytá topinka, co nahradí i hlavní chod

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na jednu porci:
1 krajíc chleba
2 plátky vepřového karé
3 listy salátu little gem
1 vejce
1 menší kapie
pažitka
1 stroužek česneku
sůl
pepř
olej
Na ozdobu:
polníček, nebo jiná zelená nať

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce poklepeme hranou nože, nasekneme okraje (nebo použijeme tenderizer), osolíme, opepříme a necháme 10 minut odležet. Pažitku pokrájíme na drobno, salát rozebereme na listy, opereme a kapii pokrájíme na proužky.

  2. Na rozpáleném oleji opečeme plátky masa, tak 2-3 minuty z každé strany a odložíme na teplé místo (já dávám do ohřáté trouby). Uděláme volské oko, které také uchováme v teple a nakonec osmažíme topinku, potřeme česnekem a obložíme salátem, plátky masa, kapií a překryjeme volským okem.

  3. Na talíři ozbobíme polníčkem, nebo něčím zeleným.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!