Sýrový salát s cizrnou
Recepty, SalátySuroviny
- 150 g anglické slaniny (zde Lopenická)
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat
- 3 lžíce černých oliv bez pecky
- 1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 menší cibule
- cca 700 ml vody
- zeleninový vývar nebo gelový bujon
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř dle potřeby
- hoblinky Grana padano nebo jemu podobný - k finální úpravě
- (tortila chips k podávání já měla Super penne paprika + rajče)
Postup Sýrový salát s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu slijeme a necháme okapat. Okurku nakrájíme na velmi malé čtverečky, dáme do cedníku, posolíme a necháme vytéct tekutinu (asi půl hodiny).
Mezitím nakrájíme cibulky, fuet, gorgonzolu a kozí sýr na malé kousky a přidáme k cizrně. Čerstvý sýr smícháme s dijonskou hořčicí, majonézou, utřeným česnekem, solí a pepřem.
Okurku vymačkáme, osušíme papírovou utěrkou a smícháme s ochuceným čerstvým sýrem. Vše smícháme, případně dochutíme a podáváme vychlazené.