Svíčková omáčka z trouby
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 8 větších mrkví
- 1,5 většího celeru
- 2 větší cibule
- 1 velká petržel
- 4 lístky bobkového listu
- 4 kuličky jalovce
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 2 lžíce soli
- 150 g másla
- 800 g hovězího masíčka
- 150 g špeku
- 1 šlehačka na vaření nebo mléko
Postup Svíčková omáčka z trouby
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, celer, petržel očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nahrubo nakrájíme a dáme do skleněného pekáče (mísy). Maso odblaníme, pokud je to potřeba. Prošpikujeme a zasuneme do masíčka špek. Pokud možno, aby nekoukal, udělá nám hezké mřížkování v masínku. Maso schováme do zeleniny a zalijeme rozehřátým máslem. Poté dáme odležet do chladu, alespoň na 24 hod.
Rozehřejeme troubu na 170°C a skleněnou mísu vložíme do trouby na cca 15 min. Po 15ti minutách vyndáme z trouby, podlijeme vodou a osolíme. Pečeme v troubě 3 hod., když je maso krásně rozpadající se.
Po dopečení vyndáme maso ze zeleniny. Zeleninu zbavíme koření a bobkového listu. Rozmixujeme ji tyčovým mixérem, propasírujeme přes sítko do hrnce. Omáčku zalijeme šlehačkou a případně dochutíme.