Svíčková light od Petra Havlíčka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g hovězí svíčkové (popřípadě libových hovězích plátků)
2 lžičky oleje
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové koření
pepř
sůl
stévie (na oslazení jsem použila DIA sladidlo)
ocet
150 g bílého jogurtu
Na knedlíky:
6 celozrnných rohlíků
150 ml polotučného mléka
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem.

  2. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu.

  3. Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do zeleninového základu. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.

  5. Nakonec vmícháme bílý jogurt, do kterého předem přimícháme lžíci rozmixované, horké omáčky.

  6. Tvrdší celozrnné rohlíky nakrájíme na kostky a polejeme je mlékem. Pak z rohlíků mléko vymačkáme, přidáme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků.

  7. Těsto necháme půl hodiny odpočinout v lednici.

  8. Pak namočenýma rukama vytvarujeme koule, které vaříme v páře asi 15 minut. Podáváme s omáčkou a masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!