Světlá fazolová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 kg bílých fazolí (užila jsem velké)
1 velká cibule
2 PL oleje
1 plátek másla
1 kostka zeleninového bujonu bez glutamátů
3 bobkové listy
1/2 KL drceného kmínu
1/2 KL muškátového květu
drcený pepř
sůl dle chuti
2-3 umícháná vejce
1 krabička Tatra kondenzovaného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slít, fazole zalít cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka.

  2. Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo. Přihodíme bobkové listy, kmín a muškátový květ a nakonec cibuli na drobno. Orestujeme.

  3. Půlku uvařených fazolí s trochou vyvařené vody umixujeme na hladké pyré k jemnému zahuštění polévky.

  4. Druhou půlku i s vývarem vlijeme na orestovanou cibuli, dolijeme obsah do cca 2l a přidáme bujon.

  5. Vmícháme pyré, osolíme a opepříme vlijeme Tatru a necháme probublávat na mírném ohni.

  6. Na pánvi na trošce oleje umícháme vajíčka, než se srazí a vsypeme do polévky. Dosolíme, dopepříme dle vlastní chuti.

  7. Na talíři dozdobíme sekanou pažitkou, nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!