Piškotová roláda - světlá
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce oleje
- 4 lžíce mléka
- 4 lžíce polohrubé mouky
- Na krém:
- 400 ml šlehačky (31%)
- 250 g mascarpone
- 2 sáčky ztužovače šlehačky
- cca 4 lžíce moučkového cukru
- maliny
- Na posypání:
- mleté mandle
- maliny
Postup Piškotová roláda - světlá
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mimo do mísy dáme žloutky, olej a cukr a vyšleháme pěnu, do které postupně v mícháme prosátou mouku spolu s mlékem. Nakonec jemně vmícháme sníh. Připravíme plech, který vypodložíme pečícím papírem. Vlijeme na něj těsto a rovnoměrně rozetřeme. Dáme do předem vyhřáté trouby na 150-160°C a pečeme cca 10 minut. Těsto by mělo dostat nazlátlou barvu.
Těsto spolu s pečícím papírem položíme na čistou mokrou utěrku a necháme cca 5 minut stát, aby se nám dala vláha do papíru a šel sundat. Stočíme do rolády a dáme do lednice na cca 5 minut vychladnout.
Na krém vyšleháme nejprve mascarpone, smetanu spolu s cukrem a ztužovačem šlehačky. Postupně přidáváme cukr a dle libosti i ovoce. Já přidávám trochu malin na obarvení. Vmícháme cukr (dle libosti a vaší chuti).
Korpus pomalu roztočíme zpět, sundáme papír a pomažeme krémem. Zdobíme po částech malinami a stáčíme do rolády. Povrch potřeme krémem, navrch posypeme mleté mandle. Dáme alespoň na 2 hod do lednice vychladnout.