Švestkový koláč s kokosovou čepicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
8 dkg měkkého tvarohu
3 dkg moučkového cukru
3 lžíce mléka
3 lžíce oleje
1 vanilkový cukr
15 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Na kokosovou čepici:
3 žloutky
7 dkg moučkového cukru
19 dkg husté zakysané smetany
7 dkg strouhaného kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Na vále vypracujeme těsto, které rozválíme do dortové nebo koláčové formy vystlané pečicím papírem.

  2. Těsto poklademe půlenými švestkami.

  3. Pro kokosovou čepici utřeme žloutky s cukrem, vmícháme zakysanou smetanu a kokos. Tuto směs rozprostřeme na švestky.

  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 160°-170°C. Já jsem pekla v dortové formě o průměru 24 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!