Sváteční perníkové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 balení směsi na Perník (dr. Oetker)
- Na krém:
- 1 pomazánkové máslo
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 lžíce pískového cukru do pudinku
- 1 lžíce moučkového cukru
- Na polevu:
- 400 ml pomerančového džusu
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- rozinky
Postup Sváteční perníkové řezy
Postup přípravy receptu
-
Perníkovou směs dáme do mísy, přidáme podle návodu vodu a olej, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
Z pudinkového prášku, písk. cukru a mléka uvaříme hustý pudink, přikryjeme potr. folií a necháme vychladit.
Pomazánkové máslo smícháme s cukrem a postupně vmícháme vychlazený pudink.
Natřeme na perník a polijeme polevou, kterou jsme uvařili z džusu a pudink. prášku.
Nahoru nasypeme rozinky a necháme vychladit.