Svatební podkova
Recepty, DortySuroviny
- Dortový korpus na středně velkou podkovu:
- 440 g polohrubé mouky
- 30 g mletých ořechů
- 350 g krupicového cukru
- 10 vajec
- 10 polévkových lžic oleje
- 2 vanilkové cukry
- 1 kypřicí prášek
- 100 ml vlažného mléka
- Krém:
- 500 ml mléka
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 vanilkové pudinky
- 2 vanilkové cukry
- 180 g cukru
- 2 másla
- trochu rumu
- 2 hořké čokolády (70%)
- 1 čokoládu na vaření
- 100 g 100% tuku
- Smartflex (růžičky a srdíčko s prstýnky)
- další ozdoby
- marmeláda
- mandlové lupínky
Postup Svatební podkova
Postup přípravy receptu
-
Mouku, ořechy a kypřící prášek smícháme dohromady.
Bílky ušleháme s polovinou cukru do pevného sněhu cca 5min. Žloutky s druhou polovinou cukru a van.cukrem, kde po částech zašleháváme olej a vlažné mléko. Pak žloutky smícháme s bílky a nakonec přimícháme mouku s ořechy a kyp.práškem. Nalejeme do formy a pečeme při 150-170°
krém: Mléko si smicháme s moukou, pudinkam a a van.cukrem.
Dáme vařit a za stálého michání uvařímě hustější kaši. Necháme vychladnout pod folií, aby se nám neudělal škraloup.
Vyšleháme másla s cukrem a trochou rumu do světlé pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši.
Podkovku rozkrojíme na tři díly. Dáme marmeládu, krém, přiložíme plát a opakujeme ještě jednou.
Boky podkovy pomažeme krémem a obsypeme mandlovými lupínky, vrch podkovy polijeme rozpuštěnou čokoládou a uděláme na ni cik cak čáry.
Necháme vychladit. Ozdobíme dle fantazie. Nad vodní lázní za stálého míchání rozpustíme čokolády s tukem.