Svatební dort s tulipány

Recepty, Dorty

Suroviny

Spodní patro:
8 vajec
400 g cukru
1 vanilkový cukr
300 ml oleje
200 ml vroucí vody
500 g hladké mouky
2 prášky do pečiva
Prostřední patro:
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Horní patro:
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Spodní citronový krém:
2 tvarohy (v kostce)
2 másla
cukr
citronové aroma
citronová kůra
citron
Horní a prostřední patro straciatelový krém:
2 zakysaná smetana
2 tvaroh (kostka)
puding bez vaření - zhruba 1/2 sáčku
cukr
nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. U obou korpusů postup stejný. Žloutky vyšlehat s vanilkovým cukrem a polovinou dávky cukru do pěny, potom sem přidat vodu, olej a mouku s prdopečem, smíchat. Do vzniklé hmoty vmíchat s druhou polovinou cukru ušlehané bílky.

  2. Vzniklou směs vylít na vymazaný a vysypaný plech, nebo vyložený pečícím papírem. Péct cca na 170°C.

  3. Spodní krém: vyšlehat máslo, do toho přišlehat tvaroh, cukr a přidat kůru z půlky citronu, aroma a klidně i šťávu z citronu, vše dle chuti.

  4. Horní krém smetanu a tvaroh jemně prošlehat s pudinkem a přidat cukr i čokoládu. Pak už jen zdobit a zdobit


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!