Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřového bůčku vcelku
100 g sušených švestek
2 lžíce másla
2 kyselejší jablka
5 lžic strouhanky
3 mrkve
1/4 celeru
1 cibule
1 citrón
1 lžíce cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme cibuli, přidáme švestky a jablka. Po 5 minutách přidáme cukr, šťávu z citrónu a strouhanku.

  2. V bůčku uděláme kapsu, osolíme, naplníme švestkovou směsí a spíchneme špízovými jehlami. Přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu, zbytek směsi, stříkneme vodu a dáme do trouby na hodinu a půl na 200°C.

  3. Poctivě podléváme a po půl hodině stáhneme. Nakonec maso vyndáme, zeleninu propasírujeme, maso nakrájíme, přelijeme šťávou a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!