Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřového bůčku vcelku
- 100 g sušených švestek
- 2 lžíce másla
- 2 kyselejší jablka
- 5 lžic strouhanky
- 3 mrkve
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 1 citrón
- 1 lžíce cukru
- sůl
Postup Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme cibuli, přidáme švestky a jablka. Po 5 minutách přidáme cukr, šťávu z citrónu a strouhanku.
V bůčku uděláme kapsu, osolíme, naplníme švestkovou směsí a spíchneme špízovými jehlami. Přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu, zbytek směsi, stříkneme vodu a dáme do trouby na hodinu a půl na 200°C.
Poctivě podléváme a po půl hodině stáhneme. Nakonec maso vyndáme, zeleninu propasírujeme, maso nakrájíme, přelijeme šťávou a podáváme s vařeným bramborem.