Chléb s olivami
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 320 g vody
- 80 g žitné chlebové mouky
- 420 g pšeničné chlebové mouky
- 2 lžičky soli
- lžička cukru
- 15-18 g čerstvého droždí
- hrst oliv bez pecky
- oregano (možno vynechat)
Postup Chléb s olivami
Postup přípravy receptu
-
Z trochy vody, mouky, všeho cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme asi 25 minut pracovat. Pak přidáme všechny ostatní suroviny -kromě oliv- a uhněteme těsto, které necháme aspoň hodinu kynout.
Téměř ke konci těsto rozprostřeme na moukou lehce posypaný stůl, poklademe olivami, těsto popřekládáme a necháme dokynout.
Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník a necháme ho dobře vykynout ve vysypané ošatce. Upečeme ve vyhřáté troubě, pokud možno na kameni nebo dlaždici (220-230 °C/45 min).