Chléb s olivami

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

320 g vody
80 g žitné chlebové mouky
420 g pšeničné chlebové mouky
2 lžičky soli
lžička cukru
15-18 g čerstvého droždí
hrst oliv bez pecky
oregano (možno vynechat)

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vody, mouky, všeho cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme asi 25 minut pracovat. Pak přidáme všechny ostatní suroviny -kromě oliv- a uhněteme těsto, které necháme aspoň hodinu kynout.

  2. Téměř ke konci těsto rozprostřeme na moukou lehce posypaný stůl, poklademe olivami, těsto popřekládáme a necháme dokynout.

  3. Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník a necháme ho dobře vykynout ve vysypané ošatce. Upečeme ve vyhřáté troubě, pokud možno na kameni nebo dlaždici (220-230 °C/45 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!