Studený boršč

Recepty, Polévky

Suroviny

kyška nebo kefír
salátová okurka
měkký salám
mrkev
cibule
sterilovaná červená řepa
brambory
vajíčko
voda
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařím si mrkev, brambory, vajíčko na tvrdo, do hrnce naliju kyšku-kupuji tu největší.

  2. Cibuli si nakrájím na půlměsíčky, stejně tak okurku, vychladlé vajíčko promáčknu sítkem na brambory, stejně tak i teplé brambory, mrkev nakrájím na kolečka, salám na kostky, všechno nasypu do kefíru, dle potřeby doliju vodou, přidám dvě lžíce ster. řepy.

  3. Osolím,opepřím, dle potřeby dochutím octem-mám ráda kyselejší a dám do lednice vychladit. V létě je to příjemně osvěžující polévka, která zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!