Sterilované zelí dušené v papiňáku
Recepty, PřílohySuroviny
- 670 g bílého sterilovaného zelí
- 50 g uzeného špeku
- 50 g valašské slaniny
- 1 cibule
- 1 pl oleje
- 1 pl hladké mouky
- 1 kl celého kmínu
- 1 dl vody
- dle potřeby:
- sůl
- cukr
- ocet
Postup Sterilované zelí dušené v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2 minuty osmahnout.
Pak přidáme cibulku, další 2 minuty restujeme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme opražit do zlatavé barvy.
Poté vmícháme zelí i s nálevem, podlijeme 1dl vody, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum zelí dusíme 3 minuty.
Po ochlazení hrnec otevřeme, bude-li třeba každý dle své chuti dochutíme a máme chutnou přílohu k různě upravenému masu, prejtu, jitrnici.