Sterilované zelí dušené v papiňáku

Recepty, Přílohy

Suroviny

670 g bílého sterilovaného zelí
50 g uzeného špeku
50 g valašské slaniny
1 cibule
1 pl oleje
1 pl hladké mouky
1 kl celého kmínu
1 dl vody
dle potřeby:
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2 minuty osmahnout.

  3. Pak přidáme cibulku, další 2 minuty restujeme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme opražit do zlatavé barvy.

  4. Poté vmícháme zelí i s nálevem, podlijeme 1dl vody, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum zelí dusíme 3 minuty.

  5. Po ochlazení hrnec otevřeme, bude-li třeba každý dle své chuti dochutíme a máme chutnou přílohu k různě upravenému masu, prejtu, jitrnici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!