Houbový guláš I.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 0,5 kg vepřové kýty
- sušené houby (dle chuti)
- 1 PL mleté červené papriky
- 1 PL gulášového koření
- majoránka
- kmín
- pepř
- sůl
- olej
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 0,5 l vody nebo vývaru
- 1 bujón
- tmavá jíška Knorr
Postup Houbový guláš I.
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na oleji osmahneme do růžova cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Orestujeme tak, aby maso bylo zatažené. Přidáme kmín, pepř, sůl a mletou papriku s gulášovým kořením. Přidáme sušené houby, chvilku osmahneme a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dusíme pod poklicí do změknutí cca 1,5 hod.
Když je maso měkké, dolijeme vodu a dochutíme solí, případně pepřem. Nakonec zahustíme jíškou a přidáme majoránku.
Podáváme s těstovinami, rýži nebo houskovým knedlíkem.