Steakový sendvič
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 4 plátky toastového chleba
- 4 lžíce salátových listů nakrájených na drobno
- 1 rajče (nakrájené na plátky)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 200 g kvalitní hovězí steak
- sůl
- pepř
- 50 g másla na dušení
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup Steakový sendvič
Postup přípravy receptu
-
Nabrusime si noz.
A salat nakrajame na tenke rezance ako keby sme robili nakladanu kapustu. Paradajku nakrajame na tenke platky, tak isto cibulu nakrajame na kolecka. Rozpalime trosku oleja a cibulu dame rychlo podusit ked je skoro hotova pridame lyzicu worcesteskej omacky a rychlo premiesame a prehrejeme.
Do tohto tradicneho receptu sa pouziva kvalitny steak aby sa dal rychlo spravit ale je relativne hruby a tazsie sa je ked ma dakdo bielu koselu. Tato varianta ma trochu azijsky - korejsky nadych. Steak sa necha zmrazit a nakraja sa velmi ostrym nozom (alebo elektrickym krajacom)na cca 3-5 mm platky. Na troske rozpaleneho oleja staci minuta na kazdej strane a je hotovy, ochutime sol a cerstve mlete korenie. Platkovy toastovaci chleba oprazime na rozpalenej zmesi masla a oleja len z vonkajsej strany. Polozime na jemno nakrajany salat a platky paradajky a ochutime, sol, korenie. Polozime podusenu ochutenu cibulu a zakoncime tenkym steakom. Prekrojime do kriza, postavime a vsetko prepichneme spajglou aby nam to pekne drzalo pohromade.