Šťavnatý kynutý koláček
Recepty, MoučníkySuroviny
- na těsto:
- 200 ml mléka
- 150 ml oleje
- 1 vejce nebo 1 lžíce Solamylu
- 10 lžiček cukru
- špetka soli
- citronová kůra
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 2 lžičky sušeného droždí
- náplň:
- 1 tvaroh
- 1 kysaná smetana
- cukr (toho tolik, kolik kdo rád,takže dle chuti, já tedy dávám jen vanilkový, ale domácí)
- na to příjde:
- 4 lžíce povidel
- 2 lžíce vody
- (rumu, prostě čehokoliv na rozředění, já měla hustější povidla)
- a na to přijde:
- švestky od Hujera
- skořice
- drobenka
Postup Šťavnatý kynutý koláček
Postup přípravy receptu
-
Směs na těsto necháme zpracovat v pekárně klasicky nebo si máknem ručmo.
Vykynuté těsto rozprostřít na plech, vyložený peč.papírem. Potřeme vymíchanou směsí tvarohu se smetanou a s cukrem.
Na to natřeme zředěná povidla, poklademe pokrájenými švestkami, posypeme skořicí, drobenkou.
Dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 180°C a pak ještě 10 minut na 150°C až začnou zlátnout kraje, (pečení bude zřejmě individuelní, protože každý máme tu rúru inú).