Šťavnatý kynutý koláček

Recepty, Moučníky

Suroviny

na těsto:
200 ml mléka
150 ml oleje
1 vejce nebo 1 lžíce Solamylu
10 lžiček cukru
špetka soli
citronová kůra
1/2 kg polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí
náplň:
1 tvaroh
1 kysaná smetana
cukr (toho tolik, kolik kdo rád,takže dle chuti, já tedy dávám jen vanilkový, ale domácí)
na to příjde:
4 lžíce povidel
2 lžíce vody
(rumu, prostě čehokoliv na rozředění, já měla hustější povidla)
a na to přijde:
švestky od Hujera
skořice
drobenka

Postup přípravy receptu

  1. Směs na těsto necháme zpracovat v pekárně klasicky nebo si máknem ručmo.

  2. Vykynuté těsto rozprostřít na plech, vyložený peč.papírem. Potřeme vymíchanou směsí tvarohu se smetanou a s cukrem.

  3. Na to natřeme zředěná povidla, poklademe pokrájenými švestkami, posypeme skořicí, drobenkou.

  4. Dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 180°C a pak ještě 10 minut na 150°C až začnou zlátnout kraje, (pečení bude zřejmě individuelní, protože každý máme tu rúru inú).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!