Šťavnatá restovaná roštěná s ananasem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 0,3 kg hovězí roštěné
- 1/2 ananasu
- jarní cibulka
- česnek
- zázvor
- citrónová tráva (Lemon grass)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vína
- sůl
- pepř
Postup Šťavnatá restovaná roštěná s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnou nakrájíme na co nejtenší nudličky. Nakrájíme si zázvor na nudličky, česnek na plátečky a na kolečka citronovou trávu. To všechno přidáme k masu.
Zakápneme olivovým olejem a červeným vínem (maso bude jemnější).Osolíme a opepříme. Promícháme a necháme 20 min odležet.
Ananas si oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
Rozpálíme si olej a dáme na 2-3 minutky orestovat maso. Až se maso zatáhne, vytáhneme ho na talíř.
Do výpeku dáme ananas a jarní cibulku a jen krátce prohřejeme. Kdo má rád více šťávy, může podlít trochou vody.
Nakonec přidáme zpět maso a podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme s jasmínovou rýží.