Srnčí roštěnky z kýty na hlívě ústřičné
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg srnčí kýty
- 2 cibule
- 200 g hlívy ústřičné
- 2 lžíce sádla
- hladká mouka dle potřeby
- čerstvě drcený zelený pepř
- sůl
Postup Srnčí roštěnky z kýty na hlívě ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Srnčí kýtu si vykostíme, nařežeme si roštěnky, trochu je naklepeme, nasolíme a mírně popepříme, pak je protáhneme hladkou moukou, oklepeme, aby mouky nebylo moc a na horkém sádle je opečeme z obou stran a vyndáme bokem.
Pak si nakrájíme cibule nadrobno, necháme je opéct do růžova, vrátíme roštěnky, zalijeme vodou jen těsně nad roštěnky a dusíme doměkka.
Po nějaké době přidáme na proužky nakrájenou hlívu, dusíme dál, ve vodě si rozmícháme mouku a omáčku zahustíme, dochutíme, zredukujeme a necháme jí tolik, kolik potřebujeme.