Srnčí kotleta v portském víně a brusinkách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g srnčí kotlety (či jiná zvěřina)
- 5 lžic balzamikového octa
- 2,5 dcl portského vína
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- 2 dcl vody
- 5 kuliček jalovce
- 3 lžíce brusinkové marmelády či nakládaných brusinek
Postup Srnčí kotleta v portském víně a brusinkách
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, odblaníme, vložíme vcelku do marinády z 2 dcl vína, balsamica, soli, pepře a drceného jalovce a marinujeme minimálně 24 hod. v lednici.
Poté přendáme vše i s marinádou do pomalého hrnce, přidáme vodu a pomalíme 6 hodin (stupeň I.) nebo 4 hod (stupeň II.).
Pomalý hrnec lze nahradit troubou a péct pomalu na 150°C přikryté za občasného podlévání marinádou doměkka.
Měkké maso vyjmeme, omáčku varem zredukujeme na 1/3, až zhoustne, přidáme 0,5 dcl portského a brusinky, dle chuti dosolíme.
Maso vložíme zpět a necháme prohřát. Poté nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a přílohou dle své volby.