Srnčí kotleta v portském víně a brusinkách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g srnčí kotlety (či jiná zvěřina)
5 lžic balzamikového octa
2,5 dcl portského vína
sůl
čerstvý mletý pepř
2 dcl vody
5 kuliček jalovce
3 lžíce brusinkové marmelády či nakládaných brusinek

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme, vložíme vcelku do marinády z 2 dcl vína, balsamica, soli, pepře a drceného jalovce a marinujeme minimálně 24 hod. v lednici.

  2. Poté přendáme vše i s marinádou do pomalého hrnce, přidáme vodu a pomalíme 6 hodin (stupeň I.) nebo 4 hod (stupeň II.).

  3. Pomalý hrnec lze nahradit troubou a péct pomalu na 150°C přikryté za občasného podlévání marinádou doměkka.

  4. Měkké maso vyjmeme, omáčku varem zredukujeme na 1/3, až zhoustne, přidáme 0,5 dcl portského a brusinky, dle chuti dosolíme.

  5. Maso vložíme zpět a necháme prohřát. Poté nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a přílohou dle své volby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!