Squash - zapékaná tykev
Recepty, PředkrmySuroviny
- tykev ve velikosti tenisového míčku
- máslo
- cukrová kukuřice
- tvrdý sýr (Gouda, Eidam, Ementál, prostě podle chuti)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- muškátový oříšek
- sladká paprika
Postup Squash - zapékaná tykev
Postup přípravy receptu
-
Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu.
Scezenou kukuřici promísíme s kořením a solí, nacpeme do tykve téměř po okraj, upěchujeme vrstvičkou strouhaného sýra, ozdobíme špetičkou papriky.
Vyskládáme do pekáčku a pečeme až do zezlátnutí sýra, podáváme horké před hlavním jídlem. Kukuřici můžeme obohatit třeba nasekanou šunkou, nebojte se experimentovat.