Špíz z vepřové panenky s kapary majonézou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- asi 400 g vepřové panenky
- sečuánský pepř
- sůl
- kousek másla
- 3 stroužky česneku
- brambory
- rukola
- rajčátka
- na majonézu:
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
- asi 200 ml kvalitnějšího oleje
- hrst kaparů
Postup Špíz z vepřové panenky s kapary majonézou
Postup přípravy receptu
-
Maso si nejdříve naložíme do sečuánského pepře a soli. Napícháme na špejli a na grilovací pánvi opečeme z obou stran aspoň 4 minutky.
Brambory jsem krátce předvařila v osolené vodě, poté nakrájela na plátky a dala na chvilku pod gril.
V malém kastrůlku jsem si rozpustila trochu másla se dvěma stroužky česneku.
Majonézu jsem si připravila tak, že jsem vyšlehala žloutky s hořčicí a pak s olejem. Přidala hrst kaparů a rozmixovala. Dochutila pepřem a lehce solí.
Na talíři pak podáváme špíz s rukolou, brambory a přelijeme česnekovým máslem. Jako dip jsem volila majonézu s kapary.