Špenátový dip s fetou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 stroužky česneku
- 3/4 hrnku majonézy
- 3/4 hrnku zakysané smetany
- 115 g rozdrobeného sýru feta
- 1/2 KL nastrouhané citronové kůry
- 280 g zmrazených špenátových listů rozmrazeného
- mletý černý pepř podle chuti
Postup Špenátový dip s fetou
Postup přípravy receptu
-
1. V míse kuchyňského robotu nasekáme česnek na jemno, přidáme majonézu, zakysanou smetanou, sýr a citronovou kůru. Rozmixujeme dohladka.
2. Ze špenátu vymačkáme vodu a vmícháme ho do sýrové směsi.
3. Ochutíme pepřem.
4. Přikryjeme a před podáváním necháme vychladit.
5. Podávám s chipsy z pita chleba (pita chleba nakrájíme na 8 trojúhelníčků, posypeme hrubou solí a dáme na pekáč vyložený pečícím papírem. Lehce pokapeme olejem a pečeme asi 5 minut na 200°C).