Špagety s houbami a mořskými plody

Recepty, Těstoviny

Suroviny

špagety
olivový olej (nebo slané máslo President)
cibule
česnek
chilli paprička čerstvá
mořské plody (mušle, krevety, kalamáry)
bílé víno
3 rajčata
sůl
pepř
2 lžíce sádla nebo oleje
cibule
čerstvé houby
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistit a nakrájet na plátky. Rajčata ve špičce nakrojit do křížku, vložit do vroucí vody a asi 1 minutu povařit, propláchnout studenou vodou a oloupat. Nakrájet na malé kousky.

  2. Na pánvi rozpálit olivový olej, přidat jemně pokrájenou cibuli, oloupaný rozmáčknutý česnek, nasekanou chilli papričku a vše asi 2–3 minuty restovat.

  3. Přidat plody moře, oloupaná nakrájená rajčata, bílé víno a nechte probublávat tak dlouho, dokud se víno neodpaří. Osolit, opepřit.

  4. V jiné pánvi na oleji nebo na sádle necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby, drcený kmín a orestujeme.

  5. Když jsou houby skoro měkké, přidat vše do první pánve, promíchat a ještě chvilku podusit. Uvařené špagety přidáme k omáčce, vše promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!