Smetanovo-sametová míchaná vejce

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

6 vajec (nejlépe domácí)
1 dl smetany ke šlehání
sůl
pažitka
případně slanina na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do větší misky a lehce rozkvedláme.

  2. Přilijeme do směsi smetanu a ještě lehce promícháme, aby se smetana s vejci pěkně spojila. Lehce osolíme.

  3. Na teflonové pánvi si necháme rozpustit lžičku másla a vlijeme do pánve vaječno-smetanovou směs.

  4. Nyní začneme shrnovat tuhnoucí směs od okraje do středu pánve a to po celém obvodu dokud všechna směs není lehce hustá.

  5. Poté pánev odstraníme ze zdroje tepla a ještě několikrát shrneme od okraje a podáváme ještě nevysušená“ míchaná vejce s čerstvě nasekanou pažitkou nebo i dokřupava opečenou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!