Arašídové jazýčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 125 g nastrouhaných nesolených arašídů
- 125 g mletého cukru
- 125 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 žloutek
- Krém:
- 200 g másla
- 30 g arašídové nutely
- Elastická arašídová poleva
- kousek 100% tuku
- drobně nasekané arašídy
Postup Arašídové jazýčky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny na chladném místě odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme jazýčky. Pečeme při 180´C cca 8minut.
Po vychladnutí slepujeme krémem po dvou k sobě. Poléváme polevou a sypeme drobně nasekanými arašídy nebo dle vlastní fantazie.
Krém: vyšleháme máslo a vmícháme arašídovou pomazánku.
Poleva: elastickou polevu opatrně rozpustíme ve vodní lázni s kouskem tuku.