Smetanové brambory s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecí prsa
50 g šunky (může být i salám)
1 menší pórek
300 g brambor
2 lžíce oleje
2 dcl šlehačky
80 g strouhaného sýra
lžíce sekané petrželové natě
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lžící oleje vymažeme zapékací misku (pekáček). Na dno poklademe na plátky krájené oloupané brambory (do vějířku), osolíme, opepříme poklademe nudličkami kuřecího masa, na kostičky krájenou šunkou (salámem), posypeme plátky pórku a petrželovou natí, zalijeme částí šlehačky a posypeme sýrem. Vrstvení opakujeme, poslední vrstva jsou brambory.

  2. Zalijeme zbytkem šlehačky a pokapeme zbylým olejem.

  3. Zapékáme v předehřáté troubě při teplotě 180°C asi hodinu až hodinu a čtvrt. Povrch by měl být zlatavý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!