Smetanová treska na pórku a medvědím česneku se sýrovou peřinou
Recepty, RybySuroviny
- cca 600 g tmavé tresky
- hrst pórku
- hrst medvědího česneku
- 200 ml sladké smetany
- sůl
- kmín
- olivový olej
- sýr na posypání
Postup Smetanová treska na pórku a medvědím česneku se sýrovou peřinou
Postup přípravy receptu
-
Tresku omyjeme, naporcujeme, z obou stran osolíme. Do olivovým olejem vymazaného pekáčku dáme vrstvu pórku nakrájeného na kolečka, na něj navrstvíme nasekaný medvědí česnek a poklademe treskou, kterou pokmínujeme.
Pekáč přiklopíme a dáme péct na 200°C na cca 15 min, pak teplotu snížíme, podlijeme smetanou a necháme dalších 15 min péct.
Na závěr pečení odklopíme, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.