Smetanová treska na pórku a medvědím česneku se sýrovou peřinou

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 600 g tmavé tresky
hrst pórku
hrst medvědího česneku
200 ml sladké smetany
sůl
kmín
olivový olej
sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme, naporcujeme, z obou stran osolíme. Do olivovým olejem vymazaného pekáčku dáme vrstvu pórku nakrájeného na kolečka, na něj navrstvíme nasekaný medvědí česnek a poklademe treskou, kterou pokmínujeme.

  2. Pekáč přiklopíme a dáme péct na 200°C na cca 15 min, pak teplotu snížíme, podlijeme smetanou a necháme dalších 15 min péct.

  3. Na závěr pečení odklopíme, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!