Smetanová pizza s medvědím česnekem a šunkou

Recepty, Pizzy

Suroviny

225 g hladké mouky
1/2 lžičky cukru
15 g čerstvého droždí
špetka soli
2 lžíce olivového oleje
180 ml vlažné vody
Obloha:
1 kelímek zakysané smetany
sůl
pepř
1 menší červená cibule
100 g šunky
svazek medvědího česneku
200 g nastrouhané mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. V malé misce rozetřeme droždí s cukrem, přidáme trochu vlažné vody a necháme asi 10-15 minut kynout.

  2. Až bude kvásek nakynutý, objeví se bublinky a zvětší svůj objem.

  3. Do mouky vmícháme sůl, do středu uděláme důlek, vlijeme vykynutý kvásek a zbytek vody.

  4. Vypracujeme hladké těsto, vyklopíme ho na vál a ještě asi 10 minut hněteme, až je úplně hladké a pružné.

  5. Pak ho vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout na teplém místě.

  6. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na poloviny, z každé utvoříme kouli. Každou kouli dotenka vyválíme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

  7. Těsto potřeme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme. Na smetanovou vrstvu rovnoměrně nasypeme cibuli nakrájenou na tenké proužky, nudličky šunky, medvědí česnek nastříhaný nůžkami na proužky a nakonec zasypeme sýrem.

  8. Pizzy pečeme asi 12-15 minut, až se sýr rozteče a okraje těsta jemně zlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!