Smetanová pizza s medvědím česnekem a šunkou
Recepty, PizzySuroviny
- 225 g hladké mouky
- 1/2 lžičky cukru
- 15 g čerstvého droždí
- špetka soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 180 ml vlažné vody
- Obloha:
- 1 kelímek zakysané smetany
- sůl
- pepř
- 1 menší červená cibule
- 100 g šunky
- svazek medvědího česneku
- 200 g nastrouhané mozzarelly
Postup Smetanová pizza s medvědím česnekem a šunkou
Postup přípravy receptu
-
V malé misce rozetřeme droždí s cukrem, přidáme trochu vlažné vody a necháme asi 10-15 minut kynout.
Až bude kvásek nakynutý, objeví se bublinky a zvětší svůj objem.
Do mouky vmícháme sůl, do středu uděláme důlek, vlijeme vykynutý kvásek a zbytek vody.
Vypracujeme hladké těsto, vyklopíme ho na vál a ještě asi 10 minut hněteme, až je úplně hladké a pružné.
Pak ho vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na poloviny, z každé utvoříme kouli. Každou kouli dotenka vyválíme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
Těsto potřeme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme. Na smetanovou vrstvu rovnoměrně nasypeme cibuli nakrájenou na tenké proužky, nudličky šunky, medvědí česnek nastříhaný nůžkami na proužky a nakonec zasypeme sýrem.
Pizzy pečeme asi 12-15 minut, až se sýr rozteče a okraje těsta jemně zlátnou.